• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

 

Møt vår BPA-rådgiver Arne Olav

Arne Olav (53) har selv en funksjonsnedsettelse, og er arbeidsleder i egen BPA ordning. Han har også funksjonsassistanse på jobben som Teamleder i Mio BPA. Arne Olav er spesialist på voksne som leder sin egen BPA ordning, og har spesiell kompetanse på det med å reise med assistanse.

Arne Olav er politisk engasjert, og sitter blant annet som nestleder i Norges Handikapforbund Sørvest og medlem av Fylkesrådet for funksjonshemmede. Arne Olav er særlig opptatt av at flere funksjonshemmede skal ut i arbeid.

Ønsket å være tilstedeværende

Arne Olav har vært rullestolbruker i over 30 år. Etter et fall i tyveårene ble han lam og som følge av dette har han også fått tilleggsdiagnoser. For Arne Olav ble BPA starten på et mye mer selvstendig liv der han kunne stå i 100% jobb. Arne Olav er rådgiver i Mio BPA, og forteller at han nå kan være en like aktiv og tilstedeværende pappa som alle andre.

Rett etter rehabilitering var fokuset hans å skulle klare alt selv. Etter hvert ble det klart for han at det var mye han kunne tenke seg å få gjort eller opplevd, som ikke endte med å bli noe av. «Det gikk ikke lang tid før jeg innså at behovet var så stort at jeg leide inn assistanse for egen privatøkonomi».

«Når jeg fikk mitt første barn, følte jeg sterkt på behovet for BPA. Det tok hele 10 år og ett barn senere før det kommunale vedtaket kom på plass. Nå er søknadsprosessen heldigvis enklere. Det tilbys også god service fra BPA leverandørene slik at prosessen ikke er så krevende for den som søker».

Vil gi deg dine faktiske behov

Mio BPA tilbyr bistand uten kostnad for deg som skal søke om BPA. Vi gir nyttige innspill slik at du kan få innvilget ditt faktiske behov, og tar gjerne også et hjemmebesøk til deg.

«Privatliv og arbeidsliv hører sammen. Har du ikke et velfungerende og effektivt privatliv som funksjonshemmet, er det for mange vanskelig å jobbe fullt eller jobbe i det hele tatt. BPA har gjort privatlivet mitt så effektivt at jeg kan stå i 100% jobb. Nå kan familien min tenke på seg selv, og jeg klarer meg på egen hånd med min BPA».

Snakk med meg om BPA

Arne Olav Hope, BPA-rådgiver

90043737

arne.hope@mio.no

- Når jeg fikk mitt første barn, følte jeg sterkt på behovet for BPA. Det tok hele 10 år og ett barn senere før det kommunale vedtaket kom på plass. Nå er søknadsprosessen heldigvis enklere. Det tilbys også god service fra BPA leverandørene slik at prosessen ikke er så krevende for den som søker.