• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

 

Møt vår BPA-rådgiver Kim

Kim er i pappapermisjon frem til 1.september.

Kim (33) er arbeidsleder i BPA-ordning til datteren Ella, og har ledet den siden hun var 2 år. Kim er spesielt dyktig på BPA til små barn, og har tung kompetanse på BPA i kombinasjon med barnehage. Kim sitter i syret til Handikappede Barns Foreldreforening Agder, og deltar aktivt i flere interesseorganisasjoner. Han er også aktiv på sosiale medier og står bak Instagram-kontoen «Alt for Ella». 

Ella var helt frisk frem til de siste minuttene av fødselen. Komplikasjoner de siste minuttene førte til at Ella fikk Cerebral Parese. Ella kan ikke stå, gå eller sitte selv. Hun har heller ikke talespråk og blir matet gjennom en knapp. Ella er også ett av få barn i Kristiansand med BPA. Pappa Kim er rådgiver i Mio BPA og forteller at han er overrasket over at ikke flere familier har BPA.

Bilde av Ella og pappa Kim.

«Vi ser at vi som foreldre ikke alltid strekker til med å være hennes armer og ben hele dagen. Hun blir mer en observatør enn en aktiv deltaker».

Kim forteller at BPA var nødvendig for at de som foreldre skulle få avlastning. «Hverdagen, med oss begge foreldre i jobb med både turnus og jobbreiser, hadde ikke vært mulig uten hjelp fra en BPA. Som foreldre ser vi på BPA som svært viktig for hennes kognitive utvikling, at hun får leke med ting og erfare verden mest mulig. Vi ønsker at hun skal utvikle seg best mulig ut ifra sitt utgangspunkt, og da er det viktig at hun mest mulig av tiden får kommunisere med Tobii-øyestyring og bruke hendene til lek».

«Takket være BPA kan vi stå i 100% jobb, gjennomføre daglige oppgaver i hjemmet og være mer sammen som familie».

Her går Ella tur ved hjelp av gåhjelpemiddelet NF-walker

Snakk med meg om BPA

Kim Bergin, BPA-rådgiver

92806353

kim.bergin@mio.no

- Hverdagen, med oss begge foreldre i jobb med både turnus og jobbreiser, hadde ikke vært mulig uten hjelp fra en BPA. Som foreldre ser vi på BPA som svært viktig for hennes kognitive utvikling, at hun får leke med ting og erfare verden mest mulig.