• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

 

Møt vår BPA-rådgiver Guri Anne

Guri Anne (39) har 20 års erfaring som arbeidsleder i egen BPA-ordning. Hun har bred kjennskap til BPA gjennom livets ulike faser. Fra å flytte for seg selv med et aktivt ungdomsliv og til å ha et fungerende familieliv med bistand fra assistenter. Hun har flere verv i Norges Handikapforbund og er blant annet er Regionleder i Sørvest. Hjertesaken hennes har alltid vært at BPA skal fungere som det likestillingsverktøyet som det er ment å være, slik at alle kan få mulighet til å delta og bidra i samfunnet.

Allerede som 19 åring flyttet hun i egen leilighet midt i Bergen sentrum. Her levde Guri Anne et typisk ungdomsliv på lik linje med alle andre. «Det ble lite tid til studier, men gøy hadde jeg det», mimrer en smilende Guri Anne. Som 22-åring ble hun mamma til Jenny, og de siste 10 årene har Guri Anne og datteren bodd i et eget rekkehus med hage. «Å bo her gjør vi kan leve et aktivt liv med mye sosial omgang med venner og storfamilie. Dette hadde ikke vært mulig uten assistenter», forteller Guri Anne. Hun legger til at BPA-ordningen gir muligheten til å være mor fullt ut for en aktiv 16-åring, med henting, bringing og alt annet en tenåring ønsker seg.

Guri Anne er rådgiver i Mio BPA, og bruker nå sine erfaringer til å hjelpe andre. «Jeg har hatt BPA gjennom ulike livsfaser. Det gir meg en personlig og bred erfaring om hvordan livet med BPA faktisk er. Det har dessverre ikke bare vært en dans på roser. Jeg har opplevd å få tildelt for lite timer med BPA i forhold til behovet mitt. For å kunne leve det selvstendige livet som jeg ønsker, har jeg periodevis vært avhengig av foreldre og øvrig familie».

Fordi BPA er et av de viktigste verktøyene for å oppnå et likestilt samfunn for alle, har dette blitt Guri Annes store hjertesak. Gjennom sine mange verv i Norges Handikapforbund har hun jobbet aktivt for at folk med ulike funksjonsvariasjoner skal få sine menneskerettigheter innfridd, og for at alle skal kunne være sjef i eget liv.

Guri Anne er også co-founder og primus motor bak Funkisdagen som ble arrangert for første gang i 2011. Siden da har arrangementet vært årets begivenhet i funkisbevegelsen. Funkisdagen er en festdag med konserter og aktiviteter for å markere at folk med funksjonsvariasjoner har sin rettmessige plass i samfunnet og i bybildet. Hun drømmer om å gjenoppta suksessen når koronaspøkelset har lagt seg. «En ting er sikkert, uten BPA ville Funkisdagen aldri ha sett dagens lys», forteller Guri Anne.

Guri Anne har gjennom sitt engasjement og mange år med BPA høstet mange erfaringer som hun kan dele med deg. BPA trenger ikke å være vanskelig. Ring Guri Anne for en prat om BPA og hva hun – og Mio – kan gjøre for deg.

Snakk med meg om BPA

Guri-Anne Nesdal Egge, BPA-rådgiver

90016202

guri.anne.egge@mio.no

- Jeg har hatt BPA gjennom ulike livsfaser. Det gir meg en personlig og bred erfaring om hvordan livet med BPA faktisk er.