• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

 

Møt vår BPA-rådgiver Håvard

Håvard er pappa til Anders (11) som har en sjelden genfeil med tre kjente tilfeller i Norge. Han har en alvorlig utviklingshemming, og bor i Trondheim sammen med kone, sønn og to døtre.

 

Få mer tid og en forutsigbar hverdag

Kontakt oss nå

Da lillesøster Ingeborg ble født, dumpet det et brev i posten med kommunalt vedtak om avlastning i barnebolig 160 døgn i året. Pappa Håvard ble både glad og lei seg når familien fikk et vedtak med litt størrelse. Glad fordi endelig fikk de en forståelse for meromsorgen Anders representerer. I tillegg en sorg fordi Anders ved kommunens forslag, ville være borte fra familien nesten halvparten av tiden.

Løsningen ble BPA. Dette ga dobbel gevinst for familien. Mamma og pappa kan være i full jobb, og ikke minst, Anders får vokse opp sammen med søstrene sine. Med BPA tar assistentene seg av å yte personlig assistanse til Anders, slik at han står opp og blir klar til skole. Assistentene venter på han hjemme etter skolen også og bistår han frem til leggetid.

«I en travel familiehverdag, rekker vi nå å følge opp alle barna og stå i krevende jobber begge to. Hadde Anders vært i bolig 160 døgn, ville vi stått alene om omsorgen i 200»,  sier Håvard. Det alternativet ville effektivt satt stopper på søstrenes fritidsinteresser og de hadde ikke blitt kjent med broren sin på samme måte, forteller Håvard.

«For oss var det et enormt skille i tiden før og etter BPA. Å ha BPA i huset tidlig om morgen hørtes skummelt ut. Morragretten og uflidd, men dette har gått greit for hele familien. Vi kunne ikke klart oss uten og med assistanse fra Mio BPA kan vi nå spontant gjøre ting vi ikke hadde mulighet til før».

Anders har i dag et BPA-vedtak 51,5 timer i uka til hans behov og familien har også om lag en helg avlastning i måneden.