• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

 

 

Møt vår BPA-rådgiver Anders

Anders Nupen Hansen (47) ble lam etter en stupeulykke i 2008. Helt siden da har han jobbet for at mennesker med en nedsatt funksjonsevne skal få en bedre hverdag. I tillegg til å være en aktiv syklist, er han rådgiver i Mio BPA og leder i Landsforeningen for ryggmargsskadde, LARS.

Var vanskelig å sjonglere

 

Anders kom ut fra Sunnaas Sykehus i 2008 bestemt på å skulle klare alt selv. Etter hvert merket han at det var vanskelig å sjonglere en hverdag med jobb, familieliv, dagligdagse oppgaver og fritidsaktiviteter, uten at det tærte på nærmeste familie, venner og naboer.

-Når du er nyskadd så tenker du at du skal klare alt på egenhånd. Etter hvert så innser en at man ikke strekker til. Jeg har kjent spesielt på behov for assistanse rundt oppgaver som man naturlig ville delt på i et parforhold. Det har ofte endt med at kona blir sliten og oppgaver uløst, i tillegg til at jeg ikke får deltatt på mange av mine planlagte fritidsaktiviteter. Jeg er avhengig av å få hjelp fra andre, så det kom også til et punkt der jeg ikke lenger ønsket være til bry. Da ble det enklere å la være å delta på aktiviteter og heller holde seg hjemme. Når jeg ser tilbake på det, så ser jeg hvilke muligheter jeg selv har gått glipp av.

 

Den beste løsningen både nå og i framtida

 

Anders vet at mange isolerer seg og begrenser sin egen hverdag. Med Mios BPA vil Anders hjelpe andre til å få et mer verdig liv med flere muligheter.

-Jeg har selv skrevet søknad om å få BPA, med hjelp fra dyktige kolleger i Mio. Jeg ønsker å være en god familiefar og rollemodell for sønnen min, delta i arbeidslivet, være aktiv i organisasjonsarbeid og sykle når jeg selv har lyst. Det er også viktig at jeg sparer på energi, slik at jeg kan leve et langt liv med ryggmargsskade. BPA er den beste løsningen for meg og hele familien, både nå og i fremtida.

 

Delta i arbeidslivet

 

Anders er avhengig av å få hjelp for å kunne utføre arbeidsoppgavene sine. Blant annet er det mulig å komme seg til og fra aktiviteter på egenhånd, takket være funksjonsassistanse.

-I dag har jeg funksjonsassistanse og drifter ordningen selv. Jeg bestemmer hvilken assistanse jeg skal ha, hvordan jeg skal få den og når jeg vil bruke den for å få utført arbeidsoppgavene mine.

Snakk med meg om BPA

Anders Nupen Hansen, BPA-rådgiver

976 43 232

anders.hansen@mio.no

Jeg har god erfaring med å se assistansebehovet og sette ord på problemstillinger. Siden jeg selv har en funksjonsnedsettelse, kjenner jeg også hvor skoen trykker. Vi er alle forskjellige, men står ovenfor mange av de samme utfordringene. Ta kontakt med meg for å snakke om BPA eller assistanse på jobben - og for å få en støttespiller og sparringspartner i din søknadsprosess.