• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

Hva er BPA?

Tenk deg en hverdag hvor det er du som bestemmer hvordan dagen din skal bli og ikke fullt av avtaler gjort av andre som du må innordne deg etter. Ha du en assistent som du har ansatt, vil det være slik at du bestemmer når assistenten skal jobbe for deg. Dette gir deg friheten til å få et mer uavhengig liv. Arbeidsoppgavene til assistenten kan være mange og varierte. Det er opp til deg for hvordan du organiserer dette. Forkortelsen BPA står for brukerstyrt personlig assistent, og er en ordning mange med funksjonsnedsettelser kan ha krav på.

 

Hvem kan få BPA?

Funksjonshemmet, handikappet eller person med nedsatt funksjonsevne? Det er mange begreper som brukes for personer som har behov som kanskje gjennomsnittsbefolkningen ikke har. Å leve slik som alle andre kan bli en utfordring for mange. Føler du at du har et slikt behov kan du ha krav på BPA.

 

Hvordan søke om BPA?

Å gå i gang med en søknad selv kan fort virke både komplisert og vanskelig. Det er mye å sette seg inn, og mange ting å tenke på. Vi gjør søknaden sammen med deg og hjelper deg med hele prosessen. Slik sørger vi for at din søknad blir så god som mulig.