• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

rullestolbruker med funksjonsassistanse

Funksjonsassistanse i Mio

Har du en funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig for deg å utføre dine ordinære arbeidsoppgaver? Da kan funksjonsassistanse være noe for deg.

Funksjonsassistanse, eller funkass, som mange kaller det, er en ordning som gir arbeidstakere med funksjonsnedsettelser mulighet til å få en personlig assistent som kan bistå dem med praktiske oppgaver på arbeidsplassen, og på den måten kompensere for selve funksjonsnedsettelsen. Fordelene med denne ordningen er mange, både for deg som har en funksjonsnedsettelse og for arbeidsgiveren din.

For deg som arbeidstaker kan funksjonsassistanseordningen bidra til å øke din deltakelse og tilhørighet i arbeidslivet. Den personlige assistenten din kan hjelpe med å tilrettelegge arbeidsmiljøet, utføre oppgaver som krever fysisk styrke eller spesiell kompetanse, eller være en støtteperson i sosiale situasjoner. Dette kan gjøre det lettere for deg å utfolde deg faglig og personlig, og å oppnå dine mål og ambisjoner.

Også fordeler for arbeidsgivere

For arbeidsgivere er funksjonsassistanseordningen et virkemiddel for å rekruttere og beholde kvalifiserte og motiverte medarbeidere med funksjonsnedsettelser. Arbeidsgiveren kan også ha nytte av den personlige assistentens egen kompetanse og erfaring, noe som kan berike arbeidsmiljøet og ytterligere bidra til innovasjon og utvikling. I tillegg vil ordningen kunne styrke bedriftens omdømme som en inkluderende og mangfoldig arbeidsplass.

Funksjonsassistanseordningen er altså en vinn-vinn-situasjon for både arbeidstaker og arbeidsgiver. Ordningen gir muligheter for å utnytte det fulle potensialet til alle ansatte, uavhengig av funksjonsevne.

Lang erfaring med funksjonsassistanse

I Mio har vi lang erfaring med funksjonsassistanse, både som assistansetilrettelegger for våre kunder, og som arbeidsgiver for ansatte med funksjonsnedsettelser. Funksjonsassistansen er et viktig verktøy for at vi som BPA-leverandør skal kunne møte kundene våre med den graden av likepersonkompetanse og egenerfaring som vi gjør, og vi hadde neppe vært i stand til å gi kundene våre like god rådgivning og veiledning uten denne ordningen.

Du kan lese mer om funksjonsassistanseordningen på NAVs nettsider.

Ta kontakt om du vil vite mer om funksjonsassistanseordningen, og hvordan vi i Mio kan hjelpe deg å realisere dine karrieremål.

Vil du vite mer?

Vi gir deg svarene.

4005 4007

bpa@mio.no

Kontakt Mio BPA

Ved å trykke 'send meldingen' bekrefter du at du har lest og godtar personvernerklæringen