• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

Funksjons­assistanse

Funksjonsassistanse gir deg muligheten til å bruke dine verdifulle ressurser i arbeidslivet.

Har du en funksjonsnedsettelse, kan det å få seg jobb, eller bli i jobben du har, være en utfordring. Med funksjonsassistanse kan du få bistand til de oppgavene du har behov for, slik at du kan være i vanlig jobb og bli likestilt med alle andre.

Vi har lang erfaring med funksjonsassistanse og tilrettelegger gjerne assistanse på jobb for deg.

Dette er assistanse på jobb

Enkelt forklart kan funksjonsassistanse sies å være BPA på jobben. Du får dekket lønn til assistenten som er med deg på jobb. Assistenten skal ikke gjøre dine arbeidsoppgaver, men bistå deg slik at du kan gjøre jobben din. Det kan for eksempel være gjøremål som å lese og skrive, kjøre, være med på jobbreiser og møter, og bistand ved måltider. Du er selv arbeidsleder for dine assistenter og forteller hva de skal gjøre.

Kan jeg få funksjonsassistanse?

Funksjonsassistanse er for deg som har behov for assistanse for å kunne være i vanlig jobb. Du kan søke om funksjonsassistanse hvis du allerede er yrkesaktiv, har en omfattende fysisk funksjonsnedsettelse eller nedsatt syn. Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på om din funksjonsnedsettelse kvalifiserer til funksjonsassistanse.

Slik får du funksjonsassistanse

Det er NAV som innvilger funksjonsassistanse og du må derfor søke om å få assistanse på jobb. Det er ikke nødvendig å ha BPA-vedtak for å kunne søke, men du må kunne dokumentere din funksjonsnedsettelse. Det er en fordel for søknaden at det legges ved en arbeidsplassvurdering fra bedriftshelsetjeneste, ergoterapeut eller fysioterapeut. Vi hjelper deg gjerne med søknaden og følger deg hele veien i søknadsprosessen. Vi kan hjelpe deg med søknadsskjema og har nødvendig kompetanse til å kunne gjøre en arbeidsplassvurdering hos deg.

Vi er her for deg

Mio BPA har lang erfaring med funksjonsassistanse, og vi ønsker å være der for deg slik at du enklest mulig kan være i jobb og få brukt din kompetanse. Vi kan bistå deg med å utforming av selve søknaden, rekruttering og opplæring av assistenter, rapportering til NAV og annen administrasjon knyttet til funksjonsassistanse. Det vil derfor være en fordel for både deg og din arbeidsgiver at vi hjelper deg med funksjonsassistansen.