• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

Møt vår BPA-rådgiver Elin

Sofie (15) har CP grad 5, er kognitivt velfungerende, men trenger bistand til absolutt alt. Sofie fikk BPA da hun begynte på ungdomsskolen, og har i dag assistanse både dag- og natt, med 6 faste assistenter. Mamma Elin er rådgiver i Mio BPA, og forteller at det er takket være BPA at hun «bare» er forelder og ikke behøver å være Sofies assistent. «Dette er viktig for en 15-åring også», påpeker Elin.

Mio BPA er en hundre prosent norskeid privat helseaktør som tilbyr tjenester innen Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA). Med private BPA-tjenester kan barnet/ungdommen i større grad delta på lik linje med andre på samme alder.

«Vi begynte å tenke på BPA da Sofie gikk i 4. klasse, som var siste år på SFO. Til tross for at barn med nedsatt funksjonsevne har mulighet til å være på SFO til og med 7. klasse, var ikke dette noe verken hun eller vi foreldre ønsket. Da vi søkte på BPA første gang fikk vi avslag fra kommunen, noe fylkesmannen opprettholdt, fordi tilbudet etter loven var «forsvarlig». Fylkesmannen oppfordret likevel kommunen til å finne en løsning sammen med oss foreldre»

Resultatet ble «hjemmebasert SFO» – personlig assistanse uten brukerstyring. Dette var et tilbud kun i SFOs åpningstid frem til hun begynte i 8. klasse. Alternativet hadde vært at Sofie ville bli «oppbevart» på SFO med yngre barn hun ikke kjente, forteller Elin.

 

«Med BPA har Sofie og vi som foreldre større frihet i hverdagen. Sofie har mulighet til å påvirke sin egen hverdag, hun kan være spontan og dra på kino eller shopping hvis hun ønsker det – hun kan også bestemme når hun selv ønsker å gjøre lekser. BPA bidrar også til at vi foreldre har mulighet til å stå i full jobb».

Vil du snakke med Elin om dine muligheter for BPA?

Du kan avtale en tid for en uforpliktende samtale med Elin eller ringe han direkte.

Avtal et møte