• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

 

Glenn er med BPA og familie på Bolton-kamp

21. juni er det den internasjonale merkedagen for Amyotrofisk lateral sclerose (ALS). Mio BPA er med på denne viktige markeringen av dagen for å øke bevisstheten rundt ALS.

ALS starter gjerne snikende, med en gradvis innsettende funksjonssvikt i en arm eller et bein, eller med vansker med svelging eller tale. I begynnelsen kan det være vanskelig å forstå at det dreier seg om ALS, og det tar ofte tid før diagnosen kan stilles med sikkerhet.

Vi var i september 2022 med Glenn Råna, som har ALS, på en tur rundt i Europa der målet var å ende opp i England på fotballkamp med Glenn sitt favorittlag: Bolton!  Sammen med assistenter og hans yngre bror møtte han også på barna sine da han kom frem til England. De fikk hilse på spilleren Dapo, som Glenn fikk æren av å dele ut fjorårets spillerpris til. Gleden var stor da Glenn, sammen med familien fikk oppleve en Bolton-seier på hjemmebane!

Bli med på markeringen med å lese mer om ALS! 💙

 

Tekst i filmen:

– Mitt navn er Glenn, fra Arendal, og har sykdommen ALS, og er derfor helt avhengig av BPA i hverdagen.

Nå har vi kjørt rundt i hele Europa for å oppleve ting. Det har vært mange høydepunkter på turen fra dag en til nå, og siste dagen egentlig med opplevelse.

Bade i Middelhavet, heilt fantastisk. Samme når vi reiste derfra og var på casino.

Og så ende opp i Bolton som er rosinen i pølsa er helt enormt. Høydepunktene har stått på rekke og rad.

Det store målet med heile turen var jo å komme seg til stadion og få sett Bolton live.

Så fikk jeg jo autografen av den store stjernen på Bolton, Dapo, og han er fjorårets beste spiller, og det var min jobb å dele ut prisen til han for bragden han gjorde i fjor.

Så fikk jeg signert trøyen min, og det var stort.

For å få dette realisert var jeg helt avhengig av å ha med assistentene mine.

– Glenn er jo storebror. Det begynte jo veldig tidlig med fotball med han. Han var jo målman, keeper, vi er fotballinteresserte begge to

Selv om jeg ikke helt støtter laget som han supporter, så har vi hatt en veldig god relasjon helt fra jeg var liten.

– 680 mil har vi kjørt for å komme hit, og det er heilt fantastisk. Veldig sliten. Men det har vært verdt det. Absolutt verdt det.