Jeg tenker nok ikke slik som du tenker, og mine tanker er mest sannsynlig veldig fjerne for deg. En helt vanlig hverdagslig tanke for meg er «kommer personalet på jobb? Er det noe sykdom denne uka?». Mens en helt vanlig hverdagslig tanke for deg kan kanskje være «har jeg husket på å slå av rettetangen? Hva skal jeg lage til middag i dag?».

Jeg heter Ida Marie og er 25 år. Før var jeg en frisk og rask jente som drev med dans og ridning. Da jeg var 14 år fikk jeg hjertestans med påfølgende Anoxisk hjerneskade som er en komplikasjon av for lite surstoff til hjernen. Det har gjort at jeg har fått store utfordringer i etterkant og førte blant annet til at jeg ikke har gåfunksjon lengre og sitter derfor i rullestol. Synet er betraktelig svekket, og jeg har heller ikke like tydelig språk som før hjertestansen.

BPA er for meg et verktøy som gjør at jeg kan leve et så godt og fullkomment liv som mulig. Mine assistenter hjelper meg med alt det dagligdagse som jeg har behov for. De gjør alltid sitt beste. Hva hadde livet mitt vært uten faste og trygge assistenter? Det tør jeg ikke å tenke på. BPA gjør at jeg kan bo i min egen bolig og ivareta mine interesser.

Alle mennesker sine hverdagslige tanker varierer ut ifra alderen deres og deres livssituasjon. Derfor er det trygt å si at ikke mange mennesker kan kjenne seg igjen i mine hverdagslige tanker. Det er vel ikke så vanlig at dine hverdagslige tanker er «Fungerer øynene mine i dag? Fungerer hendene mine i dag? Hva med føttene? Hva gjør jeg hvis de ikke fungerer?».

Personalet mitt er for meg, det øynene, hendene og føttene dine er for deg. Forskjellen er at du forhåpentligvis slipper å ha tanker om at noe vi er så avhengige av, plutselig skal slutte å fungere. Sånne tanker er helt hverdagslige når livet ditt avhenger av andre og at de ikke blir syke.

Mine hverdagslige tanker er forskjellig fra dine, og dine hverdagslige tanker er forskjellig fra andres. Alle tenker ulikt og det skal vi være glade for, det eneste som er viktig er at du forstår og respekterer at ikke alle tenker som deg.

Ikke kast bort tid på ubetydelige tanker og bekymringer, men ta livet for det det er, og ta vare på livet så lenge du kan.