• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

BPA for familien

I dette foredraget forteller Kim hva det vil si for familien å få brukerstyrt personlig assistanse. Gleden ved å la barn kunne være barn og at forelder bare kan være foreldre.

 

Kim er småbarnspappa, med en hektisk hverdag slik som det er for mange barnefamilier. Han har en datter med BPA og vet hvor viktig det er med assistanse. Uten BPA, ville han ikke kunne stå i full jobb. Ved å ha assistanse om morgenen, som bistår med morgenstell, frokost, niste til barnehage, hjelpe datteren ut i bilen – og noen ganger også levere i barnehagen, så kan Kim være på jobb i tide.

 

Enklere hverdag

Det er ikke bare på morgenen familien trenger assistanse. Når du har et barn med funksjonsnedsettelse, blir det mye ansvar og mange oppgaver for foreldre. En av de tyngste oppgavene er å følge opp alle instansene rundt barnet. Du har sykehus, habilitering, oppfølging av lokal fysio- og ergoterapeut, PPT, logopeder med mer. Kanskje må du hente medisiner og næringsmidler på apoteket eller behandlingshjelpemidler på posten også. Alle disse gjøremålene, pluss de daglige oppgavene og assistansebehovet til barnet, det kan fort bli mye. Det er ingen foreldre som greier å stå i fulltidsjobber i tillegg. Det er akkurat det det er – følge opp barnet ditt og alle instansene rundt er en fulltidsjobb i seg selv.

Ønsker du, og trenger du hjelp i eget hjem, da kan BPA være løsningen for deg og din familie. Med BPA får du større fleksibilitet. Du kan planlegge dagene, ukene og måneder frem i tid. Dere velger også selv når dere trenger ekstra assistanse. BPA gir dere mulighet til å stå i jobb, følge opp søsken, tvære sosial og ha et eget liv.

 

Gode opplevelser

En av mine første virkelig gode opplevelser med BPA, var da vi hadde besøk av et vennepar med et barn på samme alder som min datter. Vi satt og spiste ved middagsbordet, som vi pleier. For det første kunne jeg selv spise mitt eget måltid, mens maten enda var varm. Det var mulig fordi BPAen assisterte min datter. Jeg kunne ha fokus på gjestene, meg selv og snakke med de som satt rundt bordet. Under middagen, stakk dattera til vennene våre fra bordet – slik som barn gjør. Da ga min datter et blikk til assistenten, som viste at hun også ville gå fra bordet. Med BPA så kunne hun det. Vi foreldre kunne sitte igjen rundt bordet og hygge oss, mens barna lekte på rommet.

 

Ikke sliten etter ferie

Ferien er en tid mange foreldre ikke gleder seg til. Jeg kjente selv på det, at feriene – spesielt sommeren, kunne bli tunge og slitsomme. Jeg var sliten når ferien var over. Det tar mye krefter når en har stor meromsorg. Med BPA har du muligheten til å få assistanse også i ferien, slik at ferien blir slik den skal være: Ferie!

Du får mer kvalitetstid med barnet ditt, uten å være sliten. Du får bedre tid med søsken og du kommer tilbake på jobb igjen, litt mer uthvilt enn du ville vært uten assistanse.