• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

Louies Leker

Mio BPA er stolt sponsor av Louies Leker som arrangeres for første gang i år 18.juni. Det blir en spennende dag med idrett, musikk og dans – i tillegg til popcorn, slush og sukkerspinn som hører til på en gøyal dag som denne. Åse Torborg Havn Gilleberg fikk ideen når hun så hvor stolt sønnen sin var med en medalje rundt nakken.

– Jeg har 3 sønner, den ene har Downs syndrom. Dette var det første løpet han deltok på, og selv om jeg bar han store deler av løypa så var det mye han kunne gjøre. Etter at vi kom i mål, og jeg så gleden og stoltheten hans med medaljen rundt nakken, ble jeg veldig rørt. Umiddelbart fikk jeg lyst til at flere barn skulle få oppleve dette – alle barn er barn, og liker å leke. Jeg bestemte meg for å lage et idrettsevent tilrettelagt, slik at alle uansett funskjonsnivå, kunne delta, forteller Gilleberg.

Idrettsglede for barn og unge med funksjonshemninger

Louies Leker er rettet mot barn og unge med funksjonshemninger. Det vil bli arrangert hinderløype og et løp, tilpasset deltakernes funksjonsnivå. Målsetningen for tiltaket er å skape idrettsglede, danne samhold, skape relasjoner samt fremme både fysisk og psykisk helse hos en gruppe som ofte faller utenfor.

– Blant foreldre som har meldt på barna sine, opplever jeg at de er takknemlige for at jeg arrangerer dette, forklarer Gilleberg.

Overveldende respons

– Nå har vi 65 påmeldte! Det synes jeg er overveldende, og jeg er så takknemlig for at folk vil delta. De siste ukene har vi også fått med mange som sitter i rullestol, så jeg er også veldig fornøyd med at deltakerlisten på den puljen også vokser. Dette viser vel egentlig bare at dette er et tilbud som mangler, sier Gilleberg.