Sangen «Ruller hJula Inn», er en ny og kreativ tilnærming til høytiden som forteller historien om nissefar som sitter i rullestol etter en ulykke. Med denne sangen, og musikkvideoen som følger med, ønsker vi å fremme et mer inkluderende og mangfoldig samfunn, der alle, uavhengig av eventuelle funksjonsvariasjoner, blir anerkjent og feiret. Dette sangprosjektet planlegges å være et fast innslag i julefeiringen for å synliggjøre mangfold og spre humør – og for å ta ned Mariah Carey fra tronen som julehit-dronningen.

Inkludering og bevisstgjøring
Nissefar i rullestol bryter med den tradisjonelle julefiguren og er ment å sette fokus på inkludering av folk med ulike funksjonsnedsettelser. Dette ikke bare normaliserer, men øker også bevisstheten omkring utfordringene funksjonshemmede møter. Denne nye tolkningen av Nissefar er ment som inspirasjon ved å vise at full deltakelse i julens gleder er mulig uavhengig av funksjonsevne. Det utfordrer kanskje også stereotypiene rundt den typiske hvite, eldre, ikke-funksjonshemmede Nissefar-figuren.

Inkluderende julefeiring
Denne sangen er ikke bare et forsøk på å lage en julehit, men et dristig steg mot å vippe den evigvarende Mariah Carey fra tronen som dronningen av julemusikk. Med sin humoristiske tone og unike tilnærming har denne sangen potensial til å bli den nye julehymnen og samtidig sende et tydelig budskap om inkludering og mangfold i julesesongen. Målet er å skape en mer inkluderende julefeiring, der alle føler seg representert.

Eurovisjon neste?
Sangen er et samarbeid mellom Mio BPA og stjerneprodusenten Henning Olerud i Starlab Studio, som tidligere har gjort seg bemerket med produksjoner for Andreas «TIX» Haukeland og Gaute Ormåsen, og som også har skrevet Alessandras «Queen of Kings», som var Norges bidrag i Eurovision i 2023.

— Vi får se hvordan det går med julesangen vår, og om den kan leve opp til målsettingen først, sier markedssjef Isabel Carlsen på spørsmål om Mio BPA blir å se i Eurovision i 2024. — Går det bra, skal du kanskje ikke se bort ifra at vi vil prøve å sette søkelyset på levekårene for mennesker med funksjonsnedsettelser i Eurovision, også.

Kan Mio utfordre Mariah? Hør sangen, se videoen og gjør deg opp din egen mening her: https://www.youtube.com/watch?v=-ubUtQuUw6E