• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

Mio søker flere BPA-rådgivere

Brukerstyrt personlig assistanse gjør at du kan skreddersy assistanse til ditt eget liv. Du bestemmer hvor, når og hvordan assistansen skal foregå. For en familie kan dette bety avlastning i hjemmet, slik at man kan stå jobb og være tilstede for søsken. For mange kan BPA også bety at man kan engasjere seg i samfunnet og klare seg selv hjemme. 

 

BPA trenger ikke være vanskelig

I Mio jobber vi for at folk skal få akkurat den BPA-ordningen de trenger og ønsker seg. – Vi som BPA-rådgivere følger tett opp i alle faser før oppstart av en BPA-ordning, forteller BPA-rådgiver Elin Langdahl. – Gjennom å dele mine egne erfaringer som BPA-arbeidsleder kan jeg vise hva som faktisk er mulig. Å vite at jeg kan gjøre menneskers hverdag bedre, og gi personer med funksjonsnedsettelser mulighet til å kunne være den beste utgaven av seg selv er det aller beste med jobben.

Mios BPA-rådgivere sprer informasjon om BPA-ordningen, driver rekruttering, oppfølging og veiledning av potensielle vedtakseiere og arbeidsledere, bistår ved skriving av BPA-søknader og vedtaksklager, og bidrar til å skape en enklere hverdag for funksjonshemmede og deres familier over hele landet.

– Selv har jeg 3 år med erfaring som arbeidsleder i min datters ordning. Jeg har også skrevet ulike høringssvar ifm. rollen som leder av HBF, hvor BPA har vært noen av innspillene. Egenerfaring som arbeidsleder, enten i egen ordning eller barns ordning, erfaring fra organisasjonsarbeid, erfaring fra å holde foredrag/innlegg, er en stor fordel i jobben, sier Langdahl.

 

– Når man er ute og møter de menneskene som vi hjelper med BPA-søknader, får man andres liv tett innpå seg. Jeg tror ikke alle forstår hvordan det er for personer med bistandsbehov å alltid måtte utlevere seg selv og familien, for å forklare og begrunne hvorfor de skal få leve et liv mest mulig likt det alle andre kan. Det å kunne møte andre der de er i livet, er viktig i rollen som BPA-rådgiver, sier hun.

 

 

Sterkt engasjement

I Mio-familien finner du en utrolig godt sammensveiset gjeng. Her blir du tatt godt imot, og du får alltid en hjelpende hånd, til tross for at vi sitter på forskjellige lokasjoner over hele Norge. Hos oss får du svært hyggelige og kunnskapsrike kolleger som jobber godt, både alene og i team. Vi har lav takhøyde, og det er kort avstand til beslutningstakerne.

 

– Mio BPA har et flott team av ansatte, sier daglig leder Nina Bjørum. I administrasjonen har vi et tverrfaglig team av rådgivere og koordinatorer, samtlige med et sterkt engasjement for å bistå andre mennesker, slik at de skal kunne få et bedre liv.  Jeg tror vi skiller oss ut med å være nære, tilstede og tilgjengelige. Vi får i alle fall tilbakemelding fra kunder om at vi har en stor grad av nærhet og engasjement, sier hun.

 

Personlig erfaring

– Vi sitter med egenerfaring og er engasjerte i handikapmiljøet, ikke bare BPA, sier BPA-rådgiver Kim Bergin, som også er arbeidsleder for datteren Ella. Jeg har nettverk i HBF, NHF og CP-foreningen og har møtt mange i «lik» situasjon på forskjellige habiliteringsopphold. Vi strekker oss to ganger om vi må; dersom det foreligger et negativt vedtak, bistår vi med klager til kommunen og klage til Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen). Det er alltid noe nytt og utfordrende. Ingen mennesker er like, ingen søknader er like og ingen kommuner er like, forteller han.

Det beste med jobben min er at jeg kan hjelpe andre å få den hjelpen jeg selv trenger. Uten BPA kunne ikke jeg jobbet 100%. Det er den gleden jeg ser i en person eller en familie etter at de har fått BPA som er grunnen til at jeg elsker denne jobben, avslutter han.

Vil du jobbe hos oss?

Søk her