Hvordan ville dine venner beskrevet deg? 

– Mine venner ville beskrevet meg som en sosial introvert person. En som lever mye i sitt eget hode, en som har mange baller i luften, men som bidrar stort sosialt når han først er til stede. En med mye humor og som er tøff på utsiden, men som på innsiden er omtenksom og veldig opptatt av rettferdighet. 

Hva tror du er grunnen til at du ble kjent på Tiktok? 

– Jeg klør meg i hodet og spør om det samme iblant, men det er vel fordi jeg bryter fordommer og viser at livet med en funksjonsnedsettelse er verdt å leve. Og det gjør jeg med mitt favorittvirkemiddel; humor. 

Med seg inn i Mio BPA tar Morten med seg erfaringer fra jobben som lærer; samarbeids-, planleggings- og formidlingsevner. Fra hobbyen sin tar han med seg erfaring om merkevarebygging på SoMe. 

Hvorfor har du valgt å jobbe i Mio BPA? 

– Lærerjobben er ekstremt givende, og det finnes mange gode lærere der ute som legger inn mye innsats for å hjelpe barna. Det finnes derimot ikke like mange der ute som er like opptatt av å hjelpe personer med funksjonsnedsettelser. Jeg føler jeg står i en unik posisjon hvor jeg kan bidra masse med funksjonshemmedes rettigheter. Derfor tok jeg steget over til BPA, som er min hjertesak i kampen mot diskriminering.  

Hvorfor er BPA viktig, synes du? 

– BPA gjør at personer med funksjonsnedsettelser kan leve verdige liv. For meg innebærer det å ikke bruke alle krefter på dagligdagse oppgaver, slik at jeg kan bidra i samfunnet med å jobbe. BPA er også viktig for å få hjelp til fritidsaktiviteter som rullestolrugby og sitski. BPA er veien til verdige, varierte og rettferdige liv på lik linje som «funksjonsfriske». 

Hva er din erfaring med BPA? 

– Jeg har hatt BPA siden jeg havnet i rullestol og er avhengig av det for å kunne jobbe, slik at jeg ikke bare blir sittende hjemme og surre med dagligdagse oppgaver som er umulig med rullestol. I tillegg bruker jeg det mye på trening, reiser og hobbyer! 

Hva ser du frem til å jobbe med hos Mio BPA fremover? 

– Alle de fantastiske kollegaene og personene som har fått ett nytt og verdig liv etter at de fikk BPA! 

 

@miobpa

Vårt nyeste tilskudd i MIO-familien liker humor, men med et stort hjerte for BPA #miobpa #bpa #wheelchair

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey