• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

Med Mios BPA kan Nikita være aktiv i politikken

Nikita (21) er født med en beinskjørhetssykdom og muskelsvakhet som gjør at bena brekker veldig lett og hun blir fortere sliten. Med Mios BPA kan Nikita bruke mer energi på det hun ønsker, som å være fosterhjem for dyr og være aktiv i politikken. 

 

Nikita gjorde mye selv, og var vant til å klare det meste på egenhånd.

«Det ble til slutt for slitsomt å gjøre alt på egenhånd hele tiden, jeg kunne sove i 48 timer fordi jeg var så sliten. Jeg visste godt om BPA fra før, og valget falt på Mio etter de hadde gitt meg god hjelp i søknadsprosessen».

Nikita åpner nå gjerne hjemmet sitt for å kunne gi dyr et midlertidig hjem gjennom Dyrebeskyttelsen.

«Jeg takker ja til alle typer dyr – utenom hest, dessverre, siden jeg ikke har en stall i nærheten», sier Nikita. Hun bruker assistenten til blant annet å gå turer og ta med dyrene til dyrelegen. 

 

Hvorfor valgte du å ha BPA, Nikita?

«Jeg vil anbefale BPA fremfor andre ordninger fordi det da er en fast person som assisterer deg – du har faste personer å forholde deg til. I motsetningen til hjemmehjelp, hvor det er nødvendig å gjenta det samme hver dag fordi det alltid kommer en ny person».

 

 

 

Hvilket forhold har du fått til BPA-assistenten din?

Det å ha BPA er som å ha et ekstra sett med hender og føtter, forteller Nikita. «Om du for eksempel sliter med å bruke en arm, kan du tenke at BPAen er den armen. Det er en person som er der for å hjelpe deg å gjennomføre det du skal ha gjort i hverdagen, og du velger selv hvilke oppgaver de skal hjelpe deg med og når» konstaterer Nikita. «Med BPA trenger du ikke å velge mellom hva du skal gjøre. Du kan for eksempel få gått i begge de møtene du vil på».

Hvordan har du opplevd Mios BPA? 

«Mio hjalp meg mye i søknadsprosessen, og jeg hater søknader. De forklarte ting som jeg synes var vanskelig å forstå, og de bisto meg i møter med kommunen». Nikita forteller at i prosessen om å søke vedtak, så er det greit å ha med seg noen som kan veilede deg. «For meg var også valget av assistent veldig viktig å kunne ta selv. Jeg valgte en person som var på min alder og som bedre forstod mine interesser».