• 40 05 40 07

Hold inn CTRL-knappen (CMD ⌘ på mac). Trykk samtidig på + for å for å forstørre siden, eller - for å forminske siden.

Jente i rullestol på skogstur

BPA for ungdom

Fra nyttår starter Mio et eget, eksklusivt BPA-opplæringsprogram for ungdom.

BPA er et av våre viktigste likestillingsverktøy. Vi i Mio tilrettelegger assistanse for funksjonshemmede i alle aldre – om du er barn, ungdom eller voksen. Det å være ungdom er en periode i livet der man utvikler seg selv som menneske, finner ut hvem man vil være og hva man vil gjøre i livet sitt. I den forbindelse skal man gjennom en del endringer;  det kan være å flytte for seg selv, bestemme hvilken by man skal studere i, kanskje man skal finne seg en deltidsjobb, eller kanskje man har lyst til å spare penger og reise litt. Dette er ting som mange ikke-funksjonshemmede også gjør, men som funksjonshemmet må du tenke på en hel del andre ting; Er leiligheten universelt utformet? Er kommunen du skal flytte til god på BPA? Skal du skaffe deg ergoterapeut? En del av dette er kanskje også å gå fra at en forelder leder BPA-ordningen din til å lede den på egenhånd. Vi i Mio hjelper deg på veien. Vi jobber sammen med deg for å gjøre BPA til det likestillingsverktøyet du trenger, for å gi deg den valgfriheten du behøver, for å kunne gjøre det du drømmer om i livet.

Om du ikke har assistanse eller trenger et større BPA-vedtak

Er det slik at du ikke har BPA eller trenger et høyere timevedtak, for eksempel i prosessen med å flytte hjemmefra, må du søke til kommunen, og de vil vurdere assistansebehovet ditt. Du kan få hjelp av oss i Mio til å skrive søknad, komme med gode begrunnelser og juridisk kompetanse i utarbeidelsen av en søknad. Det kan være lurt å søke så tidlig som mulig fordi prosessen kan ta tid.

Eget opplæringsprogram for ungdom

Fra nyttår starter vi et eget, eksklusivt opplæringsprogram for ungdom. Der vil du få muligheten til å være med på både digitale og fysiske samlinger og kurs, og høre på fantastiske foredragsholdere. Ikke minst er dette en unik mulighet til å bli kjent med andre ungdommer som også har BPA, og få tett oppfølging på veien mot å bli en god leder for dine assistenter. Gjennom de forskjellige samlingene vil vi gå gjennom alle temaene vi mener du som arbeidsleder trenger i din verktøykasse. Temaer som: hva gjør jeg med assistenten min når jeg skal på date, må jeg som arbeidsleder være vertskap hele tiden, assistanse og seksualitet, hva kan en assistent bidra med ifølge lovverket, hva trenger jeg som arbeidsleder å vite om arbeidsmiljøloven og mye mer.

Dette er et eksklusivt tilbud for deg som er arbeidsleder i Mio. Vi har solid kompetanse på ungdom med BPA, flere av oss er unge selv og har BPA, eller er arbeidsledere i egne barns/ungdommers BPA-ordninger. Det gjør at vi selv har kjent dette på kroppen og vet hvor skoen kan trykke. Derfor er vi også gode til å finne løsninger for at du skal kunne leve det livet du ønsker.

Her kan du lese mer om hvordan du søker BPA.

21. november har vi kick-off for Mios ungdomskafé, her finner du informasjon om den.